H Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Σχόλιο με αφορμή την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη στην Χαλκίδα



 

Κύριε Χρυσοχοϊδη, οι πολίτες της Χαλκίδας, της Εύβοιας, της Στερεάς Ελλάδας δεν σας χρωστάνε, τους χρωστάτε ως κεντρικό πολιτικό σύστημα.

Το έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας έπρεπε να είχε γίνει πριν είκοσι χρόνια, οι σπηλαιώσεις της παραλίας της Χαλκίδας απειλούν την ασφάλεια των πολιτών και η επισκευή της παλιάς γέφυρας δεν μπορεί να γίνεται χωρίς οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές να έχουν κανένα ρόλο, ούτε καν να γνωρίζουν πότε θα τελειώσουν οι εργασίες. Οι παρακάμψεις των υπολοίπων πόλεων της Εύβοιας, δεν μπορούν να περιμένουν, οι δύο μεγάλοι οδικοί άξονες της Εύβοιας έχουν παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες. Για να αναφερθώ μόνο στην Εύβοια. Όπως βλέπετε τα χρωστούμενα είναι πολλά.

Δεν μπορείτε να αντιμετωπίζετε την αυτοδιοίκηση ως επαίτες στους οποίους ενίοτε θα τους δίνετε ένα κομμάτι ψωμί (ειδικά όταν είναι γνωστό ότι είναι ευρωπαϊκοί πόροι και όχι έσοδα της ελληνικής Κυβέρνησης), για να επιβεβαιώνετε το ρόλο σας ως κεντρική εξουσία. Πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία και να αποκτήσει ουσιαστική πολιτική και οικονομική αυτοτέλεια η τοπική αυτοδιοίκηση.

4-12-2014
Κώστας Χαϊνάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου