H Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Κλείσιμο Χωματερής στην Ανθηδώνα - Απετράπηκαν κίνδυνοι ρύπανσης της Παραλίμνης


Δελτίο Τύπου
Μετά από καταγγελία φίλων των Ενεργών Πολιτών Στερεάς και επίσημη ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Στρερεάς Ελλάδας, έγινε κινητοποίηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Βοιωτίας με ευθύνη του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος κου Ταγκαλέγκα και έκλεισε η ανοικτή χωματερή που είχαν δημιουργήσει ασυνείδητοι, λίγα μέτρα πάνω από την Παραλίμνη. Ελπίζουμε να συνεχισθούν οι έρευνες για την ταυτοποίηση των αποβλήτων και την σύλληψη και τιμωρία των υπευθύνων.







Φωτογραφίες που πάρθηκαν πριν τον καθαρισμό της χωματερής


Η καταγγελία των Ενεργών Πολιτών Στερεάς :



Προς Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας
Διεύθυνση Περιβάλλοντος
Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας
Κοινοποίηση Δήμος Χαλκιδέων
Χαλκίδα 26-6-2017                                                  αρ.πρωτ. 1/2017


Κύριοι
Με την παρούσα σας ενημερώνω για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα και της Παραλίμνης, από την οποία υδροδοτείται μεγάλο μέρος του Δήμου της Χαλκίδας. Συγκεκριμένα :
Λίγα δεκάδες μέτρα πριν το αντλιοστάσιο και την Παραλίμνη, έχει στηθεί μια ανοιχτή χωματερή με τόνους αποβλήτων και απορριμμάτων κάθε είδους και κατηγορίας. Κάτοικοι της περιοχής μιλάνε ακόμη και για τοξικά απόβλητα τα οποία μεταφέρονται από άλλες περιοχές.
Οι κίνδυνοι ρύπανσης της Παραλίμνης δεν είναι απλά υπαρκτοί, είναι βέβαιοι αν ήδη μετά και από τις τελευταίες βροχές δεν έχει ήδη ρυπανθεί ο υδροφόρος ορίζοντας και η Παραλίμνη.
Οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία είναι τεράστιοι. Θα πρέπει άμεσα να κινηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες με στόχους :
1.       Να απομακρυνθούν άμεσα όλα τα απόβλητα και να γίνουν όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες ενέργειες εξυγίανσης της περιοχής.
2.       Να παρθούν δείγματα των αποβλήτων και να γίνει έρευνα πιστοποίησης της πηγής προέλευσης τους.
3.       Να εκκινήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες έρευνας και ποινικής δίωξης όλων των υπευθύνων της ρύπανσης και των μεταφορέων.
4.       Να αστυνομευθεί η περιοχή για το επόμενο διάστημα ώστε να αποφευχθούν τυχόν νέες απόπειρες απόθεσης αποβλήτων ευρύτερα στην περιοχή.
Συνημμένα στην συνέχεια σας παραθέτω σε αρχείο μια σειρά από φωτογραφίες που πιστοποιούν την εγκληματική ενέργεια.

Με εκτίμηση
Κώστας Χαϊνάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου