H Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση για τα διόδια στην Περιφέρεια Στερεάς




Για άλλη μια φορά το θέμα των διοδίων απασχολεί την κοινωνία της Περιφέρειας Στερεάς. Εχθές στη Στυλίδα και τη Τραγάνα, σήμερα στο Μώλο και στον Μπράλο στη Φθιώτιδα, αύριο στο δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα (σε ένα δρόμο με πολλές κακοτεχνίες, χωρίς φωτισμό και με πολλά επικίνδυνα για ατυχήματα σημεία). Μεθαύριο δεν ξέρουμε που.

Το θέμα έχει πολλές διαστάσεις και πολλά ερωτήματα υπάρχουν και χρειάζονται απαντήσεις :

Η δημιουργία των διοδίων σε όλα αυτά τα σημεία που “ξεφυτρώνουν” έχουν προβλεφθεί στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι εταιρίες με το ελληνικό Κράτος ; Και εάν έχουν προβλεφθεί με βάση ποιες μελέτες έχουν καθοριστεί τα σημεία και το κόστος διέλευσης ; Η Περιφέρεια και οι αντίστοιχοι Δήμοι είχαν ενημερωθεί πριν υπογραφούν οι συμβάσεις ; Το σύστημα της ενιαίας χιλιομετρικής χρέωσης γιατί δεν υλοποιείται ; Είναι νόμιμες όλες οι κινήσεις των εταιριών που δημιουργούν μετωπικά και πλευρικά διόδια σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας ;

Χρειάζεται άμεσα το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο να εξετάσει το θέμα, με ενημέρωση όλων των παραμέτρων του προβλήματος για όλη την Περιφέρεια, ώστε να καθορίσουμε τη στάση μας και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα πριν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.


10-9-2014

Ενεργοί Πολίτες Στερεάς
Κώστας Χαϊνάς Περιφερειακός Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου