H Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

«Βουνό και Θάλασσα». Ο πλούτος της πατρίδας μας!



;



Δέσποινα Δροσάτου - Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τους Ενεργούς Πολίτες Στερεάς
 
Είναι κοινά αποδεκτό ότι η πατρίδα μας, ανάμεσα στις άλλες χώρες της Ευρώπης, είναι μεν μικρή αλλά διαθέτει τεράστιο, αν όχι τον μεγαλύτερο, ορεινό όγκο σε έκταση με πλούσιες ομορφιές και διαδρομές και ταυτόχρονα η χώρα με τη μεγαλύτερη θαλάσσια έκταση σε ακτογραμμές και με παραλίες από τις καθαρότερες και ομορφότερες.

Ο συνδυασμός της τεράστιας ακτογραμμής, των καλών καιρικών συνθηκών και του μοναδικού αρχαιολογικού και φυσικού πλούτου προσφέρει όλα τα εχέγγυα για να γίνει η χώρα μας ο  πιο περιζήτητος προορισμός στον κόσμο.

Το μέγα πλεονέκτημα της Εύβοιας, αν και νησί, είναι ότι η απόσταση από την Αθήνα είναι πολύ κοντινή και περιλαμβάνει στην έκτασή της έναν από τους μεγαλύτερους ορεινούς όγκους πανελλαδικά, με πανέμορφες διαδρομές.

Ταυτόχρονα η Εύβοια διαθέτει τεράστια θαλάσσια έκταση σε ακτογραμμές, με απέραντου κάλλους παραλίες, με το προνόμιο να βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θάλασσες, τον Ευβοϊκό κόλπο και το Αιγαίο.

Με βάση αυτά ως δεδομένα προτείνουμε σε Δήμους αλλά και στην Περιφέρεια να διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα εκδηλώσεις προβολής και ανάδειξης των χώρων πολιτισμού και φυσικού κάλλους που διαθέτει η Εύβοια.

Στόχος αυτών των εκδηλώσεων να είναι :
1.     Να προβάλλουμε και να κάνουμε ευρέως γνωστά τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Περιφερειακής μας Ενότητας (Εύβοιας). Νησί με εύκολη προσπέλαση μέσω θάλασσας ή γέφυρας Χαλκίδας όλο το 24ωρο, βουνό, διαδρομές, θάλασσα, παραλίες, κοντινή απόσταση από Αθήνα κλπ, με σκοπό την πλήρη και ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής μας.
2.     Να ενεργοποιηθούν διάφοροι σύλλογοι – σωματεία (Ορειβάτες, Ποδηλάτες, περιπατητές, φυσιολάτρες κλπ), που έχουν σχέση με το βουνό, τη θάλασσα, το περιβάλλον, τη φύση κλπ και υπό την αιγίδα των Δήμων να γίνεται μια φορά το χρόνο 2ήμερη, 3ήμερη ή εβδομαδιαία εκδήλωση, με σχετική θεματολογία, αφού δοθεί μια ονομασία η οποία θα προβληθεί στα μέσα επικοινωνίας, προσελκύοντας τουρισμό στην περιοχή μας, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις φυσικές μας ομορφιές στα βουνά, στα χωριά με ειδικές διαδρομές, καθώς και τις πανέμορφες παραλίες μας.
3.     Χάραξη και προβολή σε χάρτες GPS κλπ ειδικών διαδρομών, αφού σημανθούν με την κατάλληλη και από ειδικούς σήμανση, για ποδηλάτες, περιπατητές, ορειβάτες κλπ.
4.     Γενικότερη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των περιοχών.
5.     Ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με προοπτικές κερδοφορίας κ.α.
6.     Ανάδειξη του πλουτοπαραγωγικού θησαυρού που κρύβεται στην περιοχή μας από τα υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα που παράγονται.
7.     Προσπάθεια δημιουργίας προϋποθέσεων ανάπτυξης, μέσα από καινούργιες δράσεις στον τουρισμό, με πηγή έμπνευσης το βουνό και τη θάλασσα, κλπ.

Δέσποινα Δροσάτου
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου