H Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΨΑΧΝΩΝ



Ο κ. Κατσούλης συνοδευόμενος από Υποψ. Περιφερειακούς Συμβούλους της Εύβοιας των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ κ.κ. Ηλία Καπράλο, Αλ. Χατζηαντωνίου, Κυρ. Τσάπελη, Φρ. Κονδύλη και Θαν. Στεφανή είχε την τιμή και χαρά να γίνει δεκτός από το Σωματείο Εθελοντών Δασοπυρόσβεσης Διάσωσης  των Ψαχνών και τον πρόεδρό του κ. Σπύρο Ραπτάκη. 
Ο κ. Ραπτάκης παρουσίασε αναλυτικά την πορεία του Σωματείου από την γέννηση έως σήμερα. Σε αυτό είχε και την συνδρομή ενός από τους πρωτεργάτες εκείνης της εποχής του  τότε Διευθυντή Δασών Ηλία Καπράλου ο οποίος συμμετείχε στην συνάντηση ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος  Εύβοιας με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ και ο οποίος ως Διευθυντής Δασών ενθάρρυνε τότε την οργάνωση των Εθελοντών. Ο κ. Ραπτάκης αναφέρθηκε στα μεγάλες επιτυχίες των Εθελοντών, στην πανελλήνια καταξίωσή τους αλλά και στα τεράστια προβλήματα που τους δημιουργεί η γραφειοκρατία των κρατικών υπηρεσιών και γενικότερα η κρατική μηχανή η οποία τελικά αντί να  ενθαρρύνει απαξιώνει τον εθελοντισμό. Επεσήμανε την ανάγκη διαρκούς στήριξης και διευκόλυνσης σε κρίσιμα θέματα όπως η αντικατάσταση του μηχανολογικού απαρχαιωμένου πλέον εξοπλισμού, η αδειοδοτήσεις των οχημάτων, η μείωση ή απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας, η εργασιακή διευκόλυνση των εθελοντών.
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη να λυθούν προβλήματα που σε άλλες χώρες της Ευρώπης δεν υπάρχουν ενώ αντίθετα εκεί ενθαρρύνουν και διευκολύνουν την ανάπτυξη του εθελοντισμού στην πολιτική προστασία. Η τροχοπέδη της γραφειοκρατίας των Υπουργείων και των Υπηρεσιών πέρα από αναχρονιστική είναι και δημοκρατικά και πολιτικά απαράδεκτη. Η Πολιτεία οφείλει να αλλάξει ρότα και να ανεβάσει τον εθελοντισμό εκεί που πρέπει να είναι με αφετηρία την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και να προχωρήσει και πέρα από αυτό  ενθαρρύνοντας το ελληνικό φιλότιμο, την κοινωνικότητα και την αλληλεγγύη.
Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ στηρίζουν τους Εθελοντές των Ψαχνών και κάθε άλλη γνήσια και δραστήρια εθελοντική οργάνωση της Εύβοιας και της Περιφέρειας. Σε επίπεδο Περιφέρειας δεσμεύονται να άρουν και να ξεπεράσουν κάθε νομικό και γραφειοκρατικό εμπόδιο και να εμπεδώσουν σε όλο τον διοικητικό μηχανισμό την στήριξη των εθελοντικών οργανώσεων προωθώντας την συμμετοχή τους και σε άλλους τομείς  των περιφερειακών πολιτικών. Τέλος ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι εφόσον εκλεγεί, ως συντονιστής πολιτικής προστασίας του νομού σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον Σύλλογο των Ψαχνών που έχει εμπειρία και γνώση θα προωθήσει την ανάπτυξη δικτύου εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας, πραγματικών και δραστήριων, εκφράζοντας με την ευκαιρία της επίσκεψης και την ικανοποίηση ότι ο νέος Σύλλογος Εθελοντών Οκτωνιάς του Δήμου Αυλώνος στον οποίο ήταν Δήμαρχος ξεκινά ακολουθώντας τα βήματα και έχοντας την στήριξη των Εθελοντών των Ψαχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου