H Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΟΙ «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ» ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

Άρθρο του Δημήτρη Κατσούλη
Υποψ. Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ είμαστε η προοδευτική δημοκρατική παράταξη που προτείνει στους πολίτες της Στερεάς  να την εμπιστευθούν για την προοδευτική διακυβέρνηση της Περιφέρειας. Η πρότασή μας δεν θεμελιώνεται στην απλή καταγραφή κάποιων κομματικών υποστηρίξεων από δυνάμεις που είναι είτε αυτοπροσδιορίζονται προοδευτικές. Θεμελιώνεται πρώτα και πάνω απ΄όλα στον προγραμματικό μας πολιτικό λόγο και στην  φυσιογνωμία  των συνδυασμών μας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Είμαστε Πολίτες που έχουμε την ωριμότητα και την εμπειρία να συνθέσουμε και να προτείνουμε ένα σχέδιο πορείας για να σηκωθεί η κοινωνία της Στερεάς όρθια, να γίνει παραγωγική, δημιουργική και πρωτοπόρα υιοθετώντας και υλοποιώντας πολιτικές ολοκληρωμένης περιφερειακής ανάπτυξης μέσα από μία μεγάλη συμφωνία όλων των παραγωγικών δυνάμεων, μέσα από ένα Αναπτυξιακό Σύμφωνο Ανασυγκρότησης (ΑΝΑ.Σ.Α.), μία ανάσα ζωής και προκοπής για την Στερεά και τις τοπικές της κοινωνίες. 
Απευθυνθήκαμε και απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες της Στερεάς, τους προοδευτικούς δημοκράτες, απ΄όπου και εάν προέρχονται, και ασφαλώς στους έντιμους αγωνιστές  που έδωσαν πνοή με τους αγώνες τους μέσα από το ΠΑΣΟΚ, το μεγάλο αυτό κίνημα της κεντροαριστεράς. Εμείς δεν τάξαμε θέσεις διαχείρισης είτε σε θώκους θεματικών ή τοπικών αντιπεριφερειαρχών είτε διατήρηση τιμαρίων εξουσίας σε διάφορα νομικά πρόσωπα της Περιφέρειας. Δεν το κάναμε διότι δεν ήταν αυτό το διακύβευμα της συμπαράταξης των πολιτών της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, δεν το κάναμε γιατί σεβόμαστε  πάνω απ΄όλα την αγωνία και τους αγώνες των πολιτών, την ιστορία και τους αγώνες της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Κάποιοι προτίμησαν να  διαπραγματευτούν με αυτούς που έχουν ως μοναδικό τρόπο πειθούς την διανομή υποσχέσεων και τιμαρίων εξουσίας.  Έβαλαν το «πολιτικό τους «σαρκίο» πάνω από το συμφέρον των πολιτών. Οι πολίτες έχουν κρίση και κρίνουν. Σε τελική ανάλυση όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας.
Εμείς απευθυνόμαστε στον δημοκρατικό λαό της Στερεάς και της Εύβοιας. Ζητούμε εντολή για την διακυβέρνηση της Περιφέρειας. Ξέρουν όλοι ότι  είμαστε εκείνοι που μπορούν να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο και το καλύτερο αποτέλεσμα αυτή την εντολή. Έχουμε την εμπειρία και την γνώση. Έχουμε την δύναμη που πηγάζει από την αφετηρία μας, από την δύναμη των απλών πολιτών που πρέπει επιτέλους να βγουν μπροστά, να σηκωθούν όρθιοι και να πάρουν στα χέρια τους την διακυβέρνηση της Περιφέρειας, να αφήσουν πίσω τους «Πρίγκιπες» του χθες και της διαπλοκής, τους κομματικούς λοχαγούς που ενδιαφέρονται για το χρώμα του χάρτη το βράδυ των εκλογών.
Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που αγωνιούν για την προοπτική της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Έχουμε την ίδια αγωνία, μοιραζόμαστε την ίδια προσδοκία, ξέρουμε ότι σύντομα θα συναντηθούμε, θα ξαναβαδίσουμε μαζί για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου. Γιαυτό αξίζει τώρα να σφίξουμε το χέρι, να πάρουμε εντολή για την προοδευτική διακυβέρνηση, να μην είναι απούσα  από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Να μην περάσουν τα σχέδια της διαπλοκής  και του νέου και  «μικρού» δικομματισμού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, να τους την «σπάσουμε», να τους χαλάσουμε το επικοινωνιακό παραμύθι, να δώσουμε να καταλάβουν ότι την Περιφέρεια την αλλάζουμε εμείς οι ενεργοί πολίτες, ο κόσμος της εργασίας και της παραγωγής.

Καλούμε τους πολίτες της Περιφέρειας, τους Στερεοελλαδίτες και τις Στερεολλαδίτισσες, τους Ευβοιώτες και τις Ευβοιώτισσες, τους Σκυριανούς και τις Σκυριανές  να δώσουν εντολή προοδευτικής διακυβέρνησης στους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, να δώσουν θετική ψήφο στον Κώστα Χαϊνά, εκείνον από τους Υποψηφίους Περιφερειάρχες που έχει την σημαντικότερη εμπειρία στη διαχείριση αναπτυξιακών πολιτικών, πείρα που απέκτησε με την εργασία του και την επιστημονική του κατάρτιση. Να δώσουν θετική ψήφο σε εκείνους που έχουν αποδεδειγμένη πείρα και γνώση να διοικήσουν την Περιφέρεια με συλλογικότητα, να οργανώσουν και να βάλουν μπροστά μία σύγχρονη αποτελεσματική διοικητική μηχανή. Να δώσουν θετική ψήφο στους απλούς πολίτες που μπορούν να φέρουν την αλήθεια της κοινωνίας  στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου