H Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Υπάρχει προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς ;






















Την Κυριακή στις 18 Μαίου έχουμε εκλογές για την ανάδειξη της νέας περιφερειακής αυτοδιοίκησης. 

Μπροστά στον κάθε πολίτη υπάρχουν οι εξής επιλογές :

Μια επιλογή είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, του κου Μπακογιάννη. Μια καθαρή κομματική επιλογή του κου Σαμαρά που θέλει το βράδυ των εκλογών οι τηλεοράσεις να δείχνουν μπλε τη Στερεά Ελλάδα. Όσο και να προσπαθεί να εμφανισθεί ως ανεξάρτητος συνδυασμός, δεν μπορούν να κρύψουν βέβαια τα γνωστά στελέχη της δεξιάς, της ΟΝΝΕΔ και το βαθύ πελατειακό σύστημα που εκφράζει η συγκεκριμένη παράταξη και τις πολιτικές που άσκησε σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, αλλά και τις μεγάλες ευθύνες που έχει για τα αδιέξοδα που οδηγήθηκε η χώρα. Που ακόμη και δημοκρατικά φιλελεύθερα στελέχη της κεντροδεξιάς έχουν τις ενστάσεις τους και τις αντιρρήσεις τους για το ψηφοδέλτιο αυτό και τον τρόπο που συγκροτήθηκε.

Μια άλλη επιλογή είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ του κου Αποστόλου. Ένα άλλο ξεκάθαρο κομματικό ψηφοδέλτιο που επιβλήθηκε με το ζόρι από την ηγεσία του κόμματος, με σκοπό την όσο γίνεται μεγαλύτερη καταγραφή της κομματικής πολιτικής επιρροής στην περιφέρεια. Αγνοώντας στην ουσία τα οποιαδήποτε αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά έχει αυτή η μάχη και τις κοινωνικές συμμαχίες για το καλό των τοπικών κοινωνιών, υιοθέτησε μια διχαστική και άγονη αντιπαράθεση του τύπου “ή αυτοί ή εμείς“. Η τακτική αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να μετατρέψει τις εκλογές της αυτοδιοίκησης σε μια καθαρή κομματική αντιπαράθεση, οδηγεί τα πράγματα σε ολισθηρούς και επικίνδυνους δρόμους, τους οποίους ποτέ η αριστερά δεν είχε στην κουλτούρα της, εις βάρος τελικά της επίλυσης των προβλημάτων αλλά και της αυτοδυναμίας και της ανεξαρτησίας της αυτοδιοίκησης, από την κεντρική εξουσία, τα κόμματα και τα κάθε είδους συμφέροντα.

Απέναντι στις δύο αυτές επιλογές, υπάρχει η ξεκάθαρη πρόταση των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Κώστα Χαϊνά και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας τον Δημήτρη Κατσούλη. Μια πρόταση αυτοδιοικητική, ρεαλιστική, δημοκρατική, προοδευτική. Μια πρόταση που αποτελεί μια πρόσκληση σε κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη για μια μεγάλη συνάντηση. Μια πρωτοβουλία για την Περιφέρεια Στερεάς και για το καλό των τοπικών κοινωνιών. Μια προοδευτική συνεργασία προοδευτικών πολιτών με διαφορετικές πολιτικές αναφορές, αλλά και ανένταχτων δημοκρατικών πολιτών που έβαλλαν πάνω απ’ όλα το κοινό καλό του τόπου μας. Μια συνάντηση με ευρύτερα μηνύματα συνεργασίας και συμπόρευσης των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων σε κοινωνικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο και γιατί όχι και σε πολιτικό επίπεδο.

Βέβαια στην αρχή της προεκλογικής περιόδου το σύστημα των διαπλεκόμενων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, είχε πάρει τις αποφάσεις του για το ποια ήθελαν να είναι η επόμενη Περιφερειακή πλειοψηφία και ο επόμενος Περιφερειάρχης. Μάλιστα μιλούσαν για το περίπατο που θα έκανε από την 1η Κυριακή! Αφού βέβαια είχαν φροντίσει να ματαιώσουν κάθε αντίσταση στα σχέδιά τους και είχαν καταφέρει να ναυαγήσουν όλες τις προσπάθειες που έγιναν και που πιθανώς να τους δημιουργούσε πρόβλημα στα σχέδιά τους. Με τις γνωστές μεθόδους, εξαγορές, υποσχέσεις ατομικών βολεμάτων και άλλων δεσμεύσεων που μόνο αυτό το οργανωμένο σύστημα παλαιοκομματικής εξουσίας μπορεί να επιτελέσει. Το τόσο γνωστό στο δημοκρατικό προοδευτικό κόσμο σύστημα.

Και ξαφνικά εμφανίζονται οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ και ο Κώστας Χαϊνάς. Με ένα ρεαλισμό στο πολιτικό του λόγο. Εχθρός του λαϊκισμού και των εύκολων υποσχέσεων. Με κριτική και αυτοκριτική στάση πάντα, και ιδιαίτερα προς την αριστερά και τις ιδεοληψίες της. Υπέρμαχος της συνεννόησης, των συναινέσεων, της συμπόρευσης όλων των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων για το κοινό καλό. Με γνώση των προβλημάτων της Περιφέρειας, με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία και επιστημονική γνώση. Αργά αλλά σταθερά αρχίζει να κερδίζει τη κοινή γνώμη. Όσοι συμπολίτες μας τον γνωρίζουν και ακούν το λόγο του, ξεχωρίζουν το πραγματικά νέο, το σύγχρονο, πειστικό και ρεαλιστικό λόγο. Τα επιτελεία αρχίζουν να ανησυχούν. Διαδίδουν ευνοϊκά αποτελέσματα διαφόρων δημοσκοπήσεων, που ποτέ όμως δεν δημοσιεύουν για τον έλεγχο της επιστημονικής τους τεκμηρίωσης. Μιλάνε για ανύπαρκτες πολιτικές γραμμές για να σταματήσουν το μεγάλο ρεύμα δημοκρατών και προοδευτικών πολιτών, που έχει δημιουργηθεί υπέρ του ψηφοδελτίου ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Κώστα Χαϊνά και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας το Δημήτρη Κατσούλη.

Μάταια όμως. Γιατί ότι και να πουν οι δημοκρατικοί, προοδευτικοί πολίτες δεν τους ακούνε πλέον. Καταλαβαίνουν ότι η προοπτική δεν είναι με τη Νέα Δημοκρατία και το κο Μπακογιάννη. Κατανοούν ότι όσοι πήγαν στο ψηφοδέλτιό του, πήγαν μόνο και μόνο για να σώσουν κυριολεκτικά το “σαρκίο τους”.  Συνειδητοποιούν ότι όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες που έτρεξαν να πιάσουν στασίδι στη παράταξη της δεξιάς, δεν τους ενδιαφέρει η υπόθεση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και η προοπτική αυτής της χώρας και της Περιφέρειας. Καταλαβαίνουν ότι με τη στάση τους όλοι αυτοί, εξυπηρετούν τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας και της γνωστής πολιτικής οικογένειας που φροντίζει μόνο για τους γόνους της. Θα δεχθούν λοιπόν να περάσουν αυτά τα σχέδια ; Δεν νομίζουμε.


Οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί πολίτες πείθονται μέρα με τη μέρα, ότι Ναι, υπάρχει προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς και αυτή είναι το ψηφοδέλτιο ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Κώστα Χαϊνά και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον Δημήτρη Κατσούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου