H Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΣΤΟ ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΔΔΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


Ο κ. Κατσούλης συνοδευόμενος από τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους Εύβοιας των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ κ.κ. Ηλία Καπράλο, Αλ. Χατζηαντωνίου, Κυρ. Τσάπελη, Φρ. Κονδύλη και Θαν. Στεφανή επισκέφθηκε δύο  ειδικές υπηρεσίες της Εύβοιας με τεράστια προσφορά στην Ειδική Κοινωνική Φροντίδα και στην Ειδική Εκπαίδευση το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του ΓΝ Χαλκίδας και το Κέντρο Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών Εύβοιας.
Στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του ΓΝ Χαλκίδας (Κ.ΕΦ.Ι.ΑΠ) συναντήθηκε με την Διευθύντρια κ. Ειρήνη Λαλανίτη και μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου όπου ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες και τα προβλήματα του Κέντρου. Ειδικά τονίστηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης με το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό γεγονός που περιορίζει τις δυνατότητες του Κέντρου. Ενημερώθηκε επίσης για τις προσπάθειες των στελεχών του να ανοίξουν νέες υπηρεσίες όπως η ένταξη στο πρόγραμμα υποστήριξης ΣΤΕΓΕΣ που ενώ είχε εγκριθεί τελικά δεν υλοποιήθηκε λόγω της μη έγκαιρης ανταπόκρισης των εμπλεκομένων Δήμων και της Περιφέρειας  χάνοντας έτσι το Κέντρο και η Εύβοια πιστώσεις ύψους 1.500.000 ευρώ οι οποίες κατέληξαν σε δομές της Λαμίας. Επίσης ο κ. Κατσούλης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ που τον συνόδευαν ξεναγήθηκαν  στους  χώρους και τις επιμέρους υπηρεσίες του Κέντρου καθώς και στην Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με εγκεφαλική παράλυση την οποία στηρίζει η Μητρόπολη Χαλκίδας, στο πρότυπη μονάδα Θεραπευτικής Υδροθεραπείας η οποία παραμένει ανενεργή λόγω έλλειψης Υδροθεραπευτή παρότι είναι η μοναδική σε δημόσια δομή σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ο κ. Κατσούλης εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ποιότητα των κτιριακών υποδομών, του εξοπλισμού και την αφοσίωση τόσων εξειδικευμένων στελεχών σε μία σημαντική Κοινωνική Δομή η οποία εν πολλοίς είναι άγνωστη στην τοπική κοινωνία. Επεσήμανε την σημασία που έχει ο εθελοντισμός για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργία της Δομής αλλά και για την γενικότερη λειτουργία παρόμοιων υπηρεσιών. Δήλωσε ότι οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ενθαρρύνουν την ενίσχυση της εθελοντικής δράσης στις κοινωνικές δομές ενώ με την ισχυρή παρουσία τους στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Περιφερειακή Αρχή δεσμεύονται να θέσουν την ενίσχυση του Κ.ΕΦ.Ι.ΑΠ. στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων στηρίζοντας με κάθε τρόπο την δομή, τους εργαζόμενους και τους εθελοντές σε στενή συνεργασία το Νοσοκομείο Χαλκίδας στο οποίο ανήκει διοικητικά και επιχειρησιακά το Κ.ΕΦ.Ι.Α.Π. Εξάλλου όπως επεσήμανε η θέση μας είναι ότι το τομέας της  Υγείας και της Πρόνοιας πρέπει να περάσει στην ευθύνη των Περιφερειών όπως προέβλεπε ο Καλλικράτης αλλά σήμερα η μεταβίβαση αυτή όπως και άλλες έχουν λησμονηθεί από την Κυβέρνηση.
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε και το Κέντρο Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών Εύβοιας (ΚΕΔΔΥ) το οποίο συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο. Ενημερώθηκε για το σημαντικό του έργο στην ειδική εκπαίδευση και στην αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών και συνεχάρη την Διευθύντρια κ. Λινάρδου και τα στελέχη για το τεράστια συμβολή τους στην εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία της Εύβοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου