H Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ

Με τον Δήμαρχο κ. Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη και τον Υποψήφιο Περιφερειακό συμβουλο κ. Μπάμπη Μπουρμά
Στην Σκύρο βρέθηκε χθες, Πέμπτη 8 Μαίου 2014, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ Δημήτρης Κατσούλης. Συνοδευόμενος από τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους Μπάμπη Μπουρμά και Κυριάκο Τσάπελη συνάντησε αρχικά τον Δήμαρχο του νησιού κ. Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη από τον οποίο ενημερώθηκε για τα κρίσιμα προβλήματα της Σκύρου, για τα έργα και προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά για την επόμενη δημοτική περίοδο. Ο κ. Κατσούλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την ενημέρωση και εξέφρασε την υποστήριξη των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ στις μεγάλες διεκδικήσεις του νησιού ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου.
Στη συνέχεια ο κ. Κατσούλης επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Πολυιατρείο Σκύρου στο οποίο συνάντησε την άρτι αφιχθείσα νέα προϊσταμένη του κ. Δεληστάθη η οποία ενημέρωσε τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη για τις ελλείψεις του μοναδικού φορέα δημόσιας υγείας της Σκύρου ιδίως σε ιατρικό προσωπικό γεγονός που συντελεί στην υπολειτουργία του παρά την άψογη υλικοτεχνική υποδομή του. Ο κ. Κατσούλης υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο να μην στηρίζονται από την Πολιτεία οι Δομές Υγείας των νησιών και διαπίστωσε ότι πρέπει να μεταφερθούν στην Περιφέρεια οι αρμοδιότητες και οι υποδομές της δημόσιας υγεία έτσι ώστε να λαμβάνονται σε περιφερειακό επίπεδο τα μέτρα στήριξής τους και κυρίως απόκτησης του αναγκαίου προσωπικού.
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τα Γραφεία της Ναυτικής Εταιρίας Σκύρου η οποία ασκεί την θαλάσσια συγκοινωνία του νησιού  όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της Εταιρίας και τα άμεσα σχέδιά της. Στη συνέχεια συναντήθηκε στην Λιναριά με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου κ. Κυριάκο Αντωνόπουλο με τον οποίο συζήτησε τον σχεδιασμό του Λιμενικού Ταμείου για την νέα προγραμματική περίοδο καθώς και για την επικείμενη εγκατάσταση του υδατοδρόμιου στην Σκύρο. Ο κ. Κατσούλης επεσήμανε την σημαντικότητα της ανάπτυξης νέων μοντέλων μεταφοράς όπως είναι υδροπλάνα τα οποία μπορούν να προσφέρουν συνολικά στην ανάπτυξη του νησιού.
Τέλος ο κ. Κατσούλης επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο στο Παλαμάρι της Σκύρου όπου ενημερώθηκε από την αρμόδια αρχαιολόγο για τα έργα συντήρησης του χώρου. Διαπίστωσε ότι η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στο Παλαμάρι πέραν της τεράστιας επιστημονικής σημασίας του, μπορεί να γίνει μοχλός αναθέρμανσης της τοπικής κοινωνίας.
Από αριστερά ο Μπάμπης Μπουρμάς ο Κυριάκος Τσάπελης και ο Δημήτρης Κατσούλη


Το απόγευμα της Πέμπτης ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και οι υποψήφιοι  περιφερειακοί σύμβουλοι που τον συνόδευαν συναντήθηκαν στην αγορά με πολίτες και εκπροσώπους φορέων και αντάλλαξαν απόψεις για τα κρίσιμα προβλήματα του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου